Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

Kirjan kansikuvaKirjan kansikuva

Kirja:                Hallitse stressiä  - tunnetaidoilla irti paineista

Kirjoittaja:       Tarja Nummelin

Julkaisija:         Atena Kustannus

Vuosi:               2020

 

Stressi kuuluu elämään, se saa meidät terästäytymään. Stressi on kuitenkin huono isäntä, ja siksi kyky säädellä stressiä on tärkeä osa hyvinvointia. Se on myös taito, jonka kuka tahansa voi opetella. Kun oppii hallitsemaan ja ehkäisemään stressiä, negatiiviset ajatukset eivät saa otetta elämästä.

 

Hallitse stressiä pureutuu stressin syntymekanismiin ja toimintaan sekä tarjoaa työkaluja, jotka auttavat palautumaan kuormittavista tilanteista nopeammin. Stressireaktioiden taustalla ovat jo lapsuudessa opitut tunteidensäätelymekanismit, jotka usein helpottavat vain hetkellisesti. Yksi tukahduttaa epämiellyttävät ajatukset, toinen syyttää itseään, kolmas pyörittelee huolia mielessään. Stressinsäätelyn ytimessä on tunteiden nimeäminen ja käsitteleminen, jolloin kaikki tunteet ovat tärkeitä viestejä omista tarpeista.

Kirja etenee kuormittumisen taustoista ja synnystä sen hallintakeinoihin unen, ravinnon, liikunnan ja rentoutumisen merkitystä unohtamatta. Teoksen harjoitukset auttavat näkemään, mitä omassa elämässä voisi parantaa ja miten stressinsäätely auttaa itse kutakin.

Minulle kirjan luomisprosessi on ollut erittäin merkityksellinen. Se on auttanut kohtaamaan omat varjoni ja epätäydellisyyteni yhä uudestaan, mutta myös saanut huomaamaan kehitysaskeleet, jotka kaikki yhdessä muodostavat ammattitaitoni kovan ytimen. Haluan kasvaa, kehittyä ja muuttua – kypsyä omanlaisekseni, jotta minulla on mistä jakaa myös toisille.  Uskon, että kirja voi tarjota myös lukijalleen kohtaamisen elähdyttävän voiman: auttaa hyväksymään itsensä ja kulkemaan kohtia omia unelmia.